събота, 26 март 2011 г.

Пица с риба тон

Пица с риба тон




















Продукти:


50 мл. доматена паста
1 с.л. зехтин
1 щ босилек
1 щ риган
сол на вкус

1 консерва риба тон (парченца)
1 глава червен лук
3 – 4 с.л. царевица (от консерва)
1- 2 с.л. каперси (или ситно нарязани кисели краставички)
зехтин за намазване
лимон

Приготвяне:

Разточеното тесто за пица се поставя в предварително намазана със зехтин тава. Доматената паста се смесва със зехтина, босилека, ригана и сол на вкус и се намазва равномерно върху тестото. Лукът се нарязва на шайби и се подрежда върху пицата. Рибата тон се отцежда и разпределя равномерно върху тестото. Всичко се поръсва равномерно с каперсите и царевицата и се  намазва със зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. По желание се сервира с лимон.


3 коментара:

  1. Чудесна рецепта, Цвети!
    Обичам пица и това е страхотна идея.
    Благодаря ти,
    хубава и щастлива пролет, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно предложение! И подходящо :-)

    Благодаря за идеята!

    Нека са ведри, вкусни и успешни пролетните дни :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Много се радвам, че ви допада!

    Хубава и слънчева пролет и на вас!

    ОтговорИзтриване

Последователи