Пица с риба тон
Продукти:
50 мл. доматена паста
1 с.л. зехтин
1 щ босилек
1 щ риган
сол на вкус
1 консерва риба тон (парченца)
1 глава червен лук
3 – 4 с.л. царевица (от консерва)
1- 2 с.л. каперси (или ситно нарязани кисели краставички)
зехтин за намазване
лимон
Приготвяне:
Разточеното тесто за пица се поставя в предварително намазана със зехтин тава. Доматената паста се смесва със зехтина, босилека, ригана и сол на вкус и се намазва равномерно върху тестото. Лукът се нарязва на шайби и се подрежда върху пицата. Рибата тон се отцежда и разпределя равномерно върху тестото. Всичко се поръсва равномерно с каперсите и царевицата и се намазва със зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. По желание се сервира с лимон.
Чудесна рецепта, Цвети!
ОтговорИзтриванеОбичам пица и това е страхотна идея.
Благодаря ти,
хубава и щастлива пролет, Диана
Много вкусно предложение! И подходящо :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята!
Нека са ведри, вкусни и успешни пролетните дни :-)
Много се радвам, че ви допада!
ОтговорИзтриванеХубава и слънчева пролет и на вас!