събота, 26 март 2011 г.

Пица с чери домати и маслини

Пица с чери домати и маслини














Продукти:


10 чери доматчета
10 маслини без костилка
1 глава червен лук

50 мл. доматена паста
1 с.л. зехтин
1 щ босилек
1 щ риган
1 скилидка чесън (по желание)
сол на вкус

зехтин за намазване
листа пресен босилек

Приготвяне:

Разточеното тесто за пица се поставя в предварително намазана със зехтин тава. Доматената паста се смесва със зехтина, босилека, ригана, чесъна и сол на вкус и се намазва равномерно върху тестото. Лукът се нарязва на шайби и се подрежда върху пицата. Чери доматите и маслините се нарязват на филийки и разпределят върху пицата. Намазва се със зехтин и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. Сервира се с листа пресен босилек.  





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи