сряда, 24 март 2010 г.

Талиатели със спанак и гъби

Талиатели със спанак и гъби

 Продукти:

250 гр. спаначени талиатели

за соса:
200 гр. замразен пресован спанак (за предпочитане „Бондюел”)
1 с.л. маргарин
2 с.л. брашно
сол на вкус

за гъбите:
500 гр. гъби
50 гр. маргарин
1 гъбен бульон


Приготвяне:

            Талиателите се сваряват и отцеждат. Спанакът се залива с 250 мл. вода и се прибавят сол на вкус и маргаринът. Вари се 5 – 10 минути и се пасира. Брашното се разбива в малко студена вода и постепенно се добавя към спанака. Оставя се да поври няколко минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Не е нужно сосът да е прекалено гъст. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Задушават се в маргарина и когато си пуснат сока се добавя стрит гъбен бульон. Когато се изпари течността и са готови се отстраняват от котлона. Талиателите се сервират, поливат се със соса и се гарнират със задушените гъби.

2 коментара:

  1. Здравейте! Открих блога ви случайно, но много ми харесва това, че готвите постни ястия и то с такава любов! Аз не ям месо от дълги години и рецептите ви са ми много полезни. Благодаря ви, заповядайте за награда при мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че блогът ви допада и, че го намирате за полезен. Благодаря за наградата. Много приятно ме изненадахте!

    ОтговорИзтриване

Последователи