сряда, 24 март 2010 г.

Пене ригате с тиквички и патладжани




Пене ригате с тиквички и патладжани














Продукти:

400 гр. пене ригате
500 гр. тиквички
200 гр. патладжани
1 ч.ч. ситно нарязан пресен лук
1 ½ ч.ч. доматена паста
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
1 ч.л. захар 
½ ч.л. чесън на прах
100 мл. зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

            Пастата се сварява и отцежда. Патладжаните се нарязват на кубчета, посоляват, оставят се да се отцедят за 30 минути от горчивия сок и се изплакват. Тиквичките се нарязват на кубчета. Лукът се задушава в зехтина и се прибавят тиквичките и патладжаните. Задушават се до готовност (около 20 минути). Когато патладжаните са готови се прибавят доматената паста, солта, захарта и подправките. Оставя се да поври 5 – 10 минути при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти се добавя пастата и се разбърква за кратко. Сервира се с пресен босилек.  

* 1 ч.ч. = 250 мл.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи