Освен тартата с чери домати и Бешамел, задължително трябва да опитате и тази с гъби.
Тарта с гъби и Бешамел
Продукти:
1 пакет бутер
тесто за разточване*
250 гр. пресни
гъби
1/3 сос бешамел
зехтин
мащерка
Приготвяне:
Бутертестото се
оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва в
правоъгълна форма, приблизително 24 на 28 см. Поставя се в подходяща тава,
застлана с хартия за печене, и хубаво се надупчва с вилица. Сосът се овкусява с
мащерка и се разпределя равномерно върху тестото. Гъбите се нарязват на филийки
и се подреждат върху соса.
По желание може да прибави и червен лук, нарязан на тънки шайби. Гъбите се поливат с малко зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до готовност (20 – 25 минути).
По желание може да прибави и червен лук, нарязан на тънки шайби. Гъбите се поливат с малко зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до готовност (20 – 25 минути).
Освен във
вариант на тарта, може да се приготви и като пица с постно тесто за пица.
*може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream).
Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият.
Няма коментари:
Публикуване на коментар