четвъртък, 9 август 2012 г.

Тарта с гъби и Бешамел


Освен тартата с чери домати и Бешамел, задължително трябва да опитате и тази с гъби. 

Тарта с гъби и Бешамел


















Продукти:

1 пакет бутер тесто за разточване*
250 гр. пресни гъби
1/3 сос бешамел
зехтин
мащерка

Приготвяне:

Бутертестото се оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва в правоъгълна форма, приблизително 24 на 28 см. Поставя се в подходяща тава, застлана с хартия за печене, и хубаво се надупчва с вилица. Сосът се овкусява с мащерка и се разпределя равномерно върху тестото. Гъбите се нарязват на филийки и се подреждат върху соса.













По желание може да прибави и червен лук, нарязан на тънки шайби. Гъбите се поливат с малко зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до готовност (20 – 25 минути).

Освен във вариант на тарта, може да се приготви и като пица с постно тесто за пица.

*може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream). Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи