четвъртък, 9 август 2012 г.

Тарта с чери домати и Бешамел


Рядко си позволявам да възхвалявам рецептите си, защото всеки има различен вкус. По този повод в родния край на съпруга ми има една поговорка – „Във всяко село - адет, във всяка къща - табиет ”. В този случай обаче ще направя изключение и горещо ще препоръчам тази тарта. Толкова е вкусна, че постоянно ме питат невярващо дали наистина е постна.

Тарта с чери домати и Бешамел



















Продукти:

1 пакет бутер тесто за разточване*
250 гр. чери домати
зехтин
босилек

Приготвяне:

Бутертестото се оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва в правоъгълна форма, приблизително 24 на 28 см. Поставя се в подходяща тава, застлана с хартия за печене, и хубаво се надупчва с вилица. Сосът се овкусява със сух босилек и се разпределя равномерно върху тестото. Чери доматите се нарязват на половинки и се подреждат върху соса. По желание може да прибави и червен лук, нарязан на тънки шайби. Доматите се поливат с малко зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до готовност (20 – 25 минути). Сервира се с пресен босилек.

Освен във вариант на тарта, може да се приготви и като пица с постно тесто за пица

*може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream). Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи