Рядко си
позволявам да възхвалявам рецептите си, защото всеки има различен вкус. По този
повод в родния край на съпруга ми има една поговорка – „Във всяко село - адет,
във всяка къща - табиет ”. В този случай обаче ще направя изключение и горещо
ще препоръчам тази тарта. Толкова е вкусна, че постоянно ме питат невярващо
дали наистина е постна.
Тарта с чери домати и Бешамел
Продукти:
1 пакет бутер
тесто за разточване*
250 гр. чери
домати
1/3 сос бешамел
зехтин
босилек
Приготвяне:
Бутертестото се
оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва в
правоъгълна форма, приблизително 24 на 28 см. Поставя се в подходяща тава,
застлана с хартия за печене, и хубаво се надупчва с вилица. Сосът се овкусява
със сух босилек и се разпределя равномерно върху тестото. Чери доматите се
нарязват на половинки и се подреждат върху соса. По желание може да прибави и червен
лук, нарязан на тънки шайби. Доматите се поливат с малко зехтин. Пече
се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до готовност (20 – 25
минути). Сервира се с пресен босилек.
Освен във
вариант на тарта, може да се приготви и като пица с постно тесто за пица.
*може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream).
Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият.
Няма коментари:
Публикуване на коментар