Тарта с тиквички и Бешамел
Продукти:
1 пакет бутер
тесто за разточване*
2 малки тиквички
1/3 сос бешамел
зехтин
риган
чесън
Приготвяне:
Бутертестото се
оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва в
правоъгълна форма, приблизително 24 на 28 см. Поставя се в подходяща тава,
застлана с хартия за печене, и хубаво се надупчва с вилица. Сосът се овкусява с
малко чесън и риган и се разпределя равномерно върху тестото. Тиквичките се
нарязват на филийки и се подреждат върху соса. Поръсват се със сол и се поливат
с малко зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до
готовност (около 25 минути).
Освен във
вариант на тарта, може да се приготви и като пица с постно тесто за пица.
*може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream).
Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият.
Няма коментари:
Публикуване на коментар