петък, 10 август 2012 г.

Тарта с тиквички и Бешамел


Тарта с тиквички и Бешамел



















Продукти:

1 пакет бутер тесто за разточване*
2 малки тиквички
зехтин
риган
чесън

Приготвяне:

Бутертестото се оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва в правоъгълна форма, приблизително 24 на 28 см. Поставя се в подходяща тава, застлана с хартия за печене, и хубаво се надупчва с вилица. Сосът се овкусява с малко чесън и риган и се разпределя равномерно върху тестото. Тиквичките се нарязват на филийки и се подреждат върху соса. Поръсват се със сол и се поливат с малко зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна до готовност (около 25 минути).  

Освен във вариант на тарта, може да се приготви и като пица с постно тесто за пица.

*може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream). Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи