петък, 10 август 2012 г.

Паста с броколи


Паста с броколи

Паста с броколи 














Продукти:

400 гр. броколи*
½ пакет (250 гр.) паста **
1 малка глава червен лук
шепа едро счукани орехи
2 – 3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
зехтин

Приготвяне:

Пастата се сварява и отцежда. Броколите се накъсват на розички и се попарват се във вряла подсолена вода за 5 минути. Чесънът се пуска в малко загрят зехтин. Добавят се броколите и се задушават за кратко. Прибавя се пастата, орехите и нарязаният на полумесеци лук. Отстранява се от котлона и се овкусява със сол и пипер на вкус. По желание може да се добавят и чери домати.

В дните когато се разрешава консумирането на риба може да се добави риба тон.


Пълнозърнести спагети с броколи и риба тон















* замразени или пресни
** предпочитам фарфале, фузили или спагети

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи