вторник, 19 юни 2012 г.

Доматена супа със селъри


Доматена супа със селъри













Продукти:

1, 5 кг домати
3 – 4 стръка селъри
1 голяма глава лук
1 морков
50 мл. зехтин
½ ч.ч. фиде*
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. захар
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Доматите се белят, почистват и нарязват на ситно, като се запазва и пуснатият от тях сок. Лукът, морковите и селърито се режат на ситно и в същата последователност се задушават в зехтина. Накрая се добавя червеният пипер, разбърква се за кратко и се прибавят и доматите. Подправя се със сол на вкус, захарта и пресования чесън. След като заври се прибавя 1 литър вода, покрива се с капак и се оставя на умерен котлон за около 15 – 20 минути. Пасира се, добавя се фидето и отново се връща на котлона под капак за кратко. След като фидето се свари, супата се отстранява от котлона и се подправя с черен пипер. Може да се сервира с тофу сметана, брускети, крутони или пресен магданоз. На мен тази супа най – много ми допада изстинала.


* Може да се замени с орзо (критараки), дребна паста или ориз.

2 коментара:

  1. Много приятна комбинация! Благодаря за рецептата! Поздрави и прохладна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ви допада комбинацията. Поздрави и от мен :)

    ОтговорИзтриване

Последователи