сряда, 20 юни 2012 г.

Бързи и лесни брускети


Бързи и лесни брускети














Продукти:

1 франзела (или 2 багети)
50 мл. зехтин
½ ч.л. сух босилек (или друга подправка по избор)
сол на вкус

Приготвяне:

Франзелата се нарязва на филийки, които се подреждат в тавичка, застлана с хартия за печене. Хубаво се намазват (с помощта на четка) със зехтина, овкусен с босилек и сол. Пекат се на 180 – 200 градуса за 10 – на минути. Сервират се към супи, разядки и други.

Много приятни са и брускетите с домати или патладжан. 


3 коментара:

  1. Лесни и вкусни брускети и ще се възползвам от идеята!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно звучи. <3 Споделям нашите начини да хапнем постничко, вкусничко и бързичко нещо подобно: Когато бързам ги мажа със зехтин или олио с помощта на лъжица, както съм виждала баба ми да прави "циганска баница" навремето. Отгоре ръся шарена сол и мятам в парти грила. Не е толкова изискано, но пести време, а винаги си облизваме пръстите. Друг вариант е "дип за непечени брускети" (Името е мое) ;). Сипваме зехтина в чиния, добавяме лимонов сок или домати на дребно, шарена сол и пада голямо топене. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че ви допадат :)

    Майче, Чудесни лесни рецепти!

    ОтговорИзтриване

Последователи