четвъртък, 7 април 2011 г.

Брускети с патладжан

Брускети с патладжан
















Продукти:

1 черна багета (350 гр.)
1 голям патладжан
1 глава лук
100 мл. доматен сос с босилек* (за предпочитане Barilla босилек)
30 мл. зехтин
1 – 2 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Патладжанът се нарязва на малки кубчета, посолява се и се остава в гевгир за 30 минути да се отцеди горчивият сок. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Прибавят се кубчетата патладжан и след като са готови се добавя доматения сос и счукания чесън. Разбърква се 2 -3 минути и се отстранява от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер. Багетата се нарязва на филийки. Върху всяка филийка се поставя по малко от сместа и се подреждат в тава с хартия за печене. Всяка багета се полива с малко зехтин. Брускетите се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 – 15 минути.  


* Може да се замени с пресни домати, нарязани на кубчета и босилек.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи