четвъртък, 7 април 2011 г.

Постни пълнени гъби с картофи

Постни пълнени гъби с картофи



















Продукти:

500 гр. големи печурки, подходящи за пълнене
4 средноголеми картофа
зехтин*
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Пънчетата на гъбите се отстраняват. Шапчиците се измиват, подреждат в тефлонова тавичка, намазват се със зехтин и се посоляват. Картофите се сваряват и рендосват на едро ренде. Овкусяват се със сол и черен пипер и се смесват със зехтина. Може да се прибавят и подправки на вкус (чубрица, магданоз и т.н.). С получената картофена смес се пълнят гъбите. Пекат се 15 – 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Може да се сервират с пресни подправки, соева майонеза или постен чеснов сос.     

* Количеството на зехтина, трябва да е толкова, че картофите да седят леко мазни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи