Тези гъби, заедно с пълнените с картофи, обикновено ги правя поне по веднъж на пост.
Постни пълнени гъби
Продукти:
1 кг гъби (подходящи за пълнене)
2 големи глави лук
200 гр. хляб
120 мл. зехтин
3 - 4 ск. чесън
пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се почистват и измиват. Подреждат се в тавичка с незалепващо покритие или фолио. Във всяка гъба се слага по съвсем малко зехтин и сол. Лукът се нарязва и задушава в около 20 мл. зехтин и малко сол и се разпределя из гъбите. Кората на хляба се отстранява и се наронва на ситни трохи (може и с помощта на блендер). Чесънът се пресова, а магданозът се нарязва на ситно, и се прибавят към трохите. Прибавя се останалия зехтин, хубаво се разбърква и се пълнят гъбите. Пекат се на 200 градуса за около 15 - 20 минути.
Ммммм! Със сигурност ще ги пробваме. А линкът за пълнените с гъби подозирам, че е този http://brazilka.blogspot.com/2011/04/blog-post_4908.html. ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за корекцията :) Така става като пиша по нощите :))) Поздрави :)
ОтговорИзтриванеА моята грешка откри ли в коментара? "Пълнените с гъби". При това без да пиша по нощите. ;)
ОтговорИзтриванехи хи :) не бях я видяла :)))
ОтговорИзтриване