Има различни варианти на разядки с печени чушки, но като че ли този най – много се харесва на всички вкъщи.
Разядка от печени чушки
Продукти:
500 гр. печени червени чушки
100 мл. зехтин
¾ ч.ч. смлени орехи
4-5 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
кимион
сол на вкус
Приготвяне:
Чушките се нарязват на по – едри парчета и се пасират, заедно с чесъна. Последователно се прибавят зехтина, орехите, лимоновият сок, сол и кимион на вкус. Може да се сервира с препечен хляб, арабски питки или като гарнитура, но аз я предпочитам с хрупкав чипс от арабски питки.
Приготвям по – голямо количество и освен като разядка, използвам и като гарнитура. Съхранявам в хладилник в покрит съд, като за по – дълго време е необходимо да се покрие и с 1 с.л. зехтин.
Може да опитате и вариантите на Дианка за дип с червени чушки и за Мухамара (Muhammara) на Дани и Вероника.
Чудесна рецепта, всичко що е от червени чушки ми харесва много.:)
ОтговорИзтриванеПоздрави.:)