понеделник, 12 декември 2011 г.

Хрупкав чипс от арабски питки

Този чипс се приготвя лесно и бързо, и е идеален, както за допълнение към различни разядки, дипове и сосове, така и за самостоятелното му консумиране с някой интересен филм. Единството неудобство е, че за приготвянето му трябват арабски питки.

Хрупкав чипс от арабски питки

хрупкав чипс със зехтин и черен сусам













Продукти:

арабски питки
зехтин или маргарин
сухи подправки на вкус (мащерка, риган, магданоз и т.н.)
семена (бял и черен сусам, ленено семе, мак, ким и др.)
сол (по желание)

Приготвяне:

Арабските питки се нарязват на триъгълничета като пица. Намазват се със зехтин или маргарин и се поръсват със семена или сухи подправки по избот. Моите фаворити са черен сусам сред семената и суха мащерка при подправките. Подреждат се в тавичка, покрита с хартия, и се пекат на 180 градуса до зачервяване. Получава се хрупкав и вкусен чипс (тип „начос”).  

      преди печенето, намазани със зехтин и поръсени с черен сусам

преди печенето, намазани с маргарин и поръсени с мащерка
Изпечени с маргарин и мащерка

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи