сряда, 30 март 2011 г.

Постни кокосови сладки


Преди няколко дни видях тази рецепти в блога на Диани и веднага ме грабна. Приготвих сладките още на същия ден и свършиха почти мигновено. Направих някои малки изменения и за това я публикувам наново и тук, но съветвам да се погледне непременно и оригиналния вариант на Диани, където всичко е онагледено красиво и обяснено подробно.

Постни кокосови сладки



















Продукти:

1 ч.ч. пресято брашно
½ ч.ч. пресята пудра захар
2 с.л. (с връх) царевично нишесте
20 гр. кокосови стърготини
шепа сурови бадеми
1 ч.л. бурбонска ванилия (Котани)
1 щ сол

Приготвяне:

Маргаринът и кокосовите стърготини се смесват. Прибавят се брашното, нишестето, пудрата захар, ванилията и солта и се омесва меко тесто. Покрива се и се поставя в хладилник за около час. Оформят се малки топчета, които се подреждат в тава с хартия за печене. Върху всяко топче се поставя по един бадем и леко се приплесква. Пекат се в предварително загрята фурна на 150 градуса до леко златисто. Оставят се да се охладят на решетка.

* 1 ч.ч. = 250 мл.

4 коментара:

  1. Цвети,
    чудесно изглеждат -
    много хубаво и здравословно допълнение са бадемовите ядки.
    Благодаря за доверието,
    сърдечни поздрави и слънчева пролет, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Още веднъж ти благодаря за хубавото предложение!

    Слънчева пролет и на теб,

    Цветелина

    ОтговорИзтриване
  3. а тази Бурбонска ванилия не съдържа ли мляко? Мисля, че по рецепта се слага в нея мляко.

    ОтговорИзтриване
  4. Не, не съдържа мляко. Разликата между бурбонската ванилия и обикновената е, че последната е получена по синтетичен път, докато бурбонската е натурален продукт. Добавят й само захар.

    ОтговорИзтриване

Последователи