Преди няколко дни видях тази рецепти в блога на Диани и веднага ме грабна. Приготвих сладките още на същия ден и свършиха почти мигновено. Направих някои малки изменения и за това я публикувам наново и тук, но съветвам да се погледне непременно и оригиналния вариант на Диани, където всичко е онагледено красиво и обяснено подробно.
Постни кокосови сладки
Продукти:
1 ч.ч. пресято брашно
½ ч.ч. пресята пудра захар
2 с.л. (с връх) царевично нишесте
100 гр. постен пълномаслен маргарин
20 гр. кокосови стърготини
шепа сурови бадеми
1 ч.л. бурбонска ванилия (Котани)
1 щ сол
Приготвяне:
Маргаринът и кокосовите стърготини се смесват. Прибавят се брашното, нишестето, пудрата захар, ванилията и солта и се омесва меко тесто. Покрива се и се поставя в хладилник за около час. Оформят се малки топчета, които се подреждат в тава с хартия за печене. Върху всяко топче се поставя по един бадем и леко се приплесква. Пекат се в предварително загрята фурна на 150 градуса до леко златисто. Оставят се да се охладят на решетка.
* 1 ч.ч. = 250 мл.
Цвети,
ОтговорИзтриванечудесно изглеждат -
много хубаво и здравословно допълнение са бадемовите ядки.
Благодаря за доверието,
сърдечни поздрави и слънчева пролет, Диана
Още веднъж ти благодаря за хубавото предложение!
ОтговорИзтриванеСлънчева пролет и на теб,
Цветелина
а тази Бурбонска ванилия не съдържа ли мляко? Мисля, че по рецепта се слага в нея мляко.
ОтговорИзтриванеНе, не съдържа мляко. Разликата между бурбонската ванилия и обикновената е, че последната е получена по синтетичен път, докато бурбонската е натурален продукт. Добавят й само захар.
ОтговорИзтриване