събота, 2 април 2011 г.

Тригуни

Тригуни



















Продукти:

1 голям пакет бутер тесто
½ ч.ч. счукани орехи

за сиропа:

2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
2 пакетчета ванилена захар
кората от един лимон (ситно рендосана)

Приготвяне:

Бутертестото се разрязва на еднакви квадрати. При мен излязоха. В средата на всеки квадрат се поставя по 1 с.л. орехи. Квадратите се прегъват по диагонал, като преди това крайчетата им леко се намазват с вода и притискат, за да залепнат. Получените триъгълници се подреждат в тава с хартия за печене. Надупчват се на няколко места с вилица. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 – 200 градуса около 25 минути. Трябва да се добре изпечени. Оставят се да се охладят напълно. През това време се приготвя сироп от водата, захарта, ванилията и лимоновата кора, като се оставя да ври около 10 минути и се оставя леко да се охлади. Трябва да е топъл, но не и горещ. Заливат се изстиналите тригуни и се оставят в хладилник за час – два да попият хубаво, след това се обръщат и се оставят пак за няколко часа. 

* 1 ч.ч. – 250 мл.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи