Това е едно от традиционните ястия в Кипър. Трябва да си призная, че бях много скептична към тази рецепта. Комбинацията на боб „черно око” с лапад не ми звучеше много апетитно, но сестра ми упорито ме убеждаваше, че е вкусно. Най – накрая се реших да пробвам и бях приятно изненадана от резултата.
Боб „Черно око” с лапад
Продукти:
250 гр. боб „Черно око”
2 връзки лапад
50 мл. зехтин
сокът от един лимон
сол на вкус
Приготвяне:
Бобът се сварява и отцежда. Лападът се нарязва на ленти с дебелина около 1 см и се оставя да ври около 10 - 15 минути, след което се отцежда. Бобът и лападът се смесват и овкусяват (докато са топли) със зехтина, лимона и сол на вкус. Аз ги овкусих поотделно и след това ги смесих. Консумира се добре изстинало.
Цвети, ще трябва да опитам :)
ОтговорИзтриванеЗвучи ми много добре!
Определено трябва да се опита. Комбинацията е интересна. Дано да ти допадне и на теб.
ОтговорИзтриванеХубава вечер :)