неделя, 3 април 2011 г.

Салата с боб „Черно око”

Рецептата е гръцка и се каня да я направя от много време. Днес варих боб „Черно око”, заради рецептата с лапад и реших, че е дошло времето и на тази салата.

Салата с боб „Черно око”

















Продукти:

250 гр. боб „Черно око”
1 връзка пресен лук
2 стръка магданоз
2 с.л. (пълни) каперси
3 с.л. ябълков оцет
50 мл. зехтин
сол на вкус

1 зелена салата
черни маслини

Приготвяне:

Бобът се накисва, сварява и отцежда. Лукът и магданозът се нарязват на ситно и се смесват с боба. Прибавят се каперсите. Салатата се овкусява с оцета, зехтина и сол на вкус и хубаво се разбърква. Сервира се със зелена салата и черни маслини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи