понеделник, 22 ноември 2010 г.

Бутерки с локум и орехи


Скоро с Галка се бяхме разговорихме кой какво ще готви и тя ми сподели, че ще приготвя бутерки с локум. Много ми допадна идеята й и още същия ден ги пробвах. Много ми харесаха и влизат в списъка ми за любими рецепти с бутертесто.

Бутерки с локум и орехи















Продукти:

1 кутия обикновен локум (140 гр.)
1 пакет бутер тесто (400 гр.)
1 шепа счукани орехи
канела на вкус

Приготвяне:

            Локумът се нарязва на дребно и се разпределя равномерно върху размразения лист бутер тесто. Поръсва се с орехите и канелата. Тестото се навива на руло (винаги започвам да завивам от по – късата страна, за да стане по – голямо), като края се намазва с вода и леко се притиска, за да залепне. Нарязва се на филийки с дебелина около един пръст и се подреждат в тавичка върху хартия за печене. Тестото може да се нареже и на правоъгълници. От едната страна на всеки правоъгълник се слага локум, орехи и се поръсва с малко канела. Краищата се намазват с вода и се пристискат с вилица. Получените пакетчета се подреждат в тава с хартия за печене и се надупчват с вилица. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути. 


5 коментара:

  1. Цвети,
    Много обичам локум, а с бутер тесто е направо неустоимо!
    Поздрави и леки пости!

    ОтговорИзтриване
  2. Бутерките изглеждат страхотно и задължително ще се пробват.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони, Русанка,

    Радвам се, че ви допадат!

    Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Цвети, много се радвам, че ти хареса идеята. изглеждат неустоимо!

    ОтговорИзтриване
  5. az turseh receptaza sladkite siropirani buterki, no ne otkrih. no i tazi izglejda neustoima.

    ОтговорИзтриване

Последователи