петък, 3 декември 2010 г.

Червена леща с кокосово мляко

Червена леща с кокосово мляко


Продукти:

500 гр. червена леща
400 мл. кокосово мляко
1 глава червен лук
1 морков
3 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
½ ч.л. джинджифил на прах
½ ч.л. къри
½ ч.л. кимион
½ ч.л. чили (на люспи)
сол на вкус



Приготвяне:

Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават последователно в зехтина. Прибавят се 2,5 литра вода, измитата леща и подправките. Оставя се да ври на слаб огън под капак за 15 минути и се прибавят кокосовото мляко и сол на вкус. Похлупва се и се оставя да ври за още 15 минути.   


4 коментара:

  1. Чудесна рецепта, Цвети -
    с много вкус и аромат.
    Правя леща по индийски и твоята идея ми допада.
    Благодаря ти,
    поздрав и хубави празнични дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна е рецептата, Цвети :)
    А тези подправки я правят толкова уханна!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че ви допада. Поздрави и хубав уикенд и и от мен!

    ОтговорИзтриване

Последователи