Червена леща с кокосово мляко
Продукти:
500 гр. червена леща
400 мл. кокосово мляко
1 глава червен лук
1 морков
3 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
½ ч.л. джинджифил на прах
½ ч.л. къри
½ ч.л. кимион
½ ч.л. чили (на люспи)
сол на вкус
Приготвяне:
Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават последователно в зехтина. Прибавят се 2,5 литра вода, измитата леща и подправките. Оставя се да ври на слаб огън под капак за 15 минути и се прибавят кокосовото мляко и сол на вкус. Похлупва се и се оставя да ври за още 15 минути.
Чудесна рецепта, Цвети -
ОтговорИзтриванес много вкус и аромат.
Правя леща по индийски и твоята идея ми допада.
Благодаря ти,
поздрав и хубави празнични дни, Диана
Прекрасна е рецептата, Цвети :)
ОтговорИзтриванеА тези подправки я правят толкова уханна!
Поздрави и хубав уикенд!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допада. Поздрави и хубав уикенд и и от мен!
ОтговорИзтриване