Паста със скариди
250 гр. замразени скариди
1 ч.ч. паста (мидички)
1 консерва (400 мл.) кокосово мляко
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 домат
30 мл. зехтин
щ. естрагон
щ. копър (сушен)
пипер меланж
сол на вкус
Приготвяне:
Пастата се сварява и отцежда. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Прибавят се скаридите, а след тях и доматът, нарязан на кубчета. Обработват се кратко и се добавя кокосовото мляко, сол, пипер и подправките. Оставя се да ври на умерен огън, докато сосът се посгъсти. Прибавя се пастата и се разбърква няколко минути заедно със соса. Отстранява се котлона и се сервира.
* 1 ч.ч. = 250 мл.
Ммм, никога не съм опитвала паста с морски дарове. А много си ги обичам. Задължително ще опитам това вкусно предложение :)))))
ОтговорИзтриване