сряда, 24 март 2010 г.

Кюфтета от лапад

            Искам да споделя една много хубава рецепта на Iliana за кюфтета от лапад. Приспособих я в постен вариант и направих някои промени, а оригинала може да се види тук.

Кюфтета от лапад 












Продукти:

300 г лапад
1 ч.ч. ориз
3 големи сварени картофа
2 стръка пресен лук
2 с.л. (пълни) брашно
1 с. л. чубрица
1 с. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
сол на вкус

за панировката:
брашно
галета
подправка за панировка (аз използвам „Котани”)

Приготвяне:

         Оризът се сварява. Лападът се сварява за 5 – 10 минути и се отцежда. Картофите се намачкват и се разбъркват с ориза, лапада и ситно нарязания лук. Приготвя се панировката като се смесват равни количества брашно и галета и се добавя подправка за панировка. Оформят се кюфтета и се овалват в панировката. Оставят се да починат 10 минути. Пържат се в силно сгорещено олио. Отцеждат се на домакинска хартия.

* 1 ч.ч. = 250 мл.

3 коментара:

  1. Много хубава рецепта, Цвети:)
    Обичам лапад и го приготвям в различни варианти.
    Ще се възползвам и от твоя!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети,
    новите ти идеи ми допадат,
    а кюфтета от лапад е една чудесна рецепта!
    И аз съм я правила в постен вариант -
    много ни харесаха. Използвах спанак.
    Лек и спокоен ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Диани, както винаги имаш много хубави идеи. Ще ги пробвам със спанак.

    Дани, радвам се, че ти допадат.

    Желая ви слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Последователи