сряда, 24 март 2010 г.

Разядка от тиквички

Разядка от тиквички


Продукти:

1 кг тиквички
200 гр. соева майонеза
100 мл. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. копър (сушен)
сол на вкус









Приготвяне:

            Тиквичките се обелват, рендосват и хубаво се изстискват от сока. Запържват се в зехтина до готовност (около 15 – 20 минути). След като изстинат се овкусяват със солта, чесъна и копъра. Разбъркват се със соевата майонеза.. Разядката се оставя в хладилник за около час. По желание може да се добавят и счукани орехи.  

3 коментара:

  1. звучи вкусно-ще се пробва

    ОтговорИзтриване
  2. А защо не пресни чесън и копър?

    ОтговорИзтриване
  3. Разбира се, може да се използват и пресни.

    ОтговорИзтриване

Последователи