сряда, 24 март 2010 г.

Разядка с патладжани

Разядка с патладжани

Продукти:

1 кг патладжани
1 шепа орехи
100 гр. соева майонеза
100 мл. зехтин
½ ч.л. чесън на прах
сол на вкус



Приготвяне:

            Патладжаните се разполовяват по дължина. По вътрешността им се правят ромбовидни нарези, като се внимава да не се стигне до кората. Посоляват се и се поставят с вътрешността надолу върху решетка (скара, гевгир), за да се отцеди горчивият сок. След 30 минути се измиват от сока и се подреждат с вътрешността нагоре в тава. Поливат се равномерно със зехтина и се покриват с фолио. Пекат се около един час на 200 градуса. Вътрешността се издълбава с лъжица, намачква се и се овкусява с чесъна и солта. Орехите се счукват и се добавят, заедно с майонезата. Всичко хубаво се разбърква и се оставя да престой около един час в хладилник.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи