сряда, 24 март 2010 г.

Задушено

Задушено


Продукти:

400 гр. картофи
150 гр. гъби
1 голяма глава лук
1 голям морков
3 с.л. зехтин
1 гъбен бульон
1 дафинов лист
1 зрънце бахар
10 зрънца черен пипер
сол на вкус





Приготвяне:

            Лукът се нарязва на полумесеци, морковът на кръгчета, картофите на едри кубчета, а гъбите на филийки. В зехтина последователно се задушават лукът и гъбите. Прибавят се картофите, морковите, гъбения бульон, сол и подправките и се залива със 700 мл. вода. Покрива се с капак и се оставя на умерен огън за около 20 минути, отстранява се капака и се задушава още 10 – на минути.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи