вторник, 23 март 2010 г.

Руска салата

Това е една примерна рецепта за постен вариант на руската салата. Всеки може да я нагоди според предпочитанията си.

Руска салата

 Продукти:

700 гр. картофи
100 гр. моркови
1 ч.ч грах от консерва
1 ч.ч. кисели краставички (нарязани на ситно)
200 гр. соева майонеза
2 с.л лимонов сок
1 ч.ч. горчица
черен пипер, сол на вкус


Приготвяне:

            Картофите и морковите се сваряват, нарязват се на кубчета и се посоляват. Майонезата се разбърква с горчицата и лимоновия сок и се подправя с черен пипер. Грахът и киселите краставички хубаво се отцеждат и се добавят към майонезата. Прибавят се към картофите  и внимателно се разбъркват. 

* 1 ч.ч. = 250 мл. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи