четвъртък, 11 март 2010 г.

Хрупкави пурички със спанак

Хрупкави пурички със спанак

 Продукти:

16 листа фини кори за баница
350 гр. спанак
150 гр. маргарин
сол на вкус



Приготвяне:

            Спанакът се кипва за 10 минути и се отцежда. Задушава се в 50 гр. маргарин, добавя се сол на вкус и се оставя се да изстине. Взимат се две кори едновременно и се нанася линия от спанак с големина около 1 пръст  в единия край, както е показано на картинката. 

След това се завива плътно на руло. Разрязва се с ножица на три равни части и се подрежда в тавичка. Така се процедира и с останалите кори и плънка. Разтопява се останалия маргарин и внимателно се заливат пуричките. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 - 180 градуса, около 45 минути. Трябва да се добре изпечени и поели целия маргарин.     

1 коментар:

  1. Цвети,
    апетитно, цветно и много полезно предложение.
    Аз понякога слагам лук и задушени гъби в плънката.
    Благодаря ти за тази идея,
    хубава и спокойна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване

Последователи