Каша от гъби
500 гр. гъби
1 глава червен лук
1 гъбен бульон
2 с.л. брашно
50 гр. маргарин
½ ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Гъбите се белят и почистват от пънчетата. Измиват се и се нарязват на филийки. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маргарина. Прибавят се и гъбите. Когато са готови се прибавя брашното, разбърква се няколко минути и се залива с гъбения бульон, разтворен в 1 ч.ч. (250 мл.) гореща вода. Добавят се чесънът, солта и черният пипер. Разбърква се няколко минути и се отстранява от котлона. Поднася се топла. Може да се сервира със ситно нарязан пресен чесън.
Цвети,
ОтговорИзтриванестрахотна, изчистена рецепта! Точно така обичам гъбената каша, да се усеща вкуса и аромата на гъбите.
Поздрави и хубава седмица,
ПЕпа
Радвам се, че ти допада. Трябва да призная, че ме беше срам да я публикувам, точно защото е много простичка, но и аз така я обичам. Хубава седмица и на теб, Цвети.
ОтговорИзтриванеЦвети, днес и аз я направих кашата. Стана разкошно! Благодарим, че публикуваш такива хубави рецепти, които ни помогат да се храним разнообразно и по време на постите!
ОтговорИзтриванеПоздрави!!!
Зорница :)))
Много се радвам, че ви е харесала и че блогът ви е полезен. Това ме стимулира да продължавам да споделям всичко, което правя, за да може да достига до повече хора.
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Цвети
Чудесна е,но аз слагам и малко чубрица или мащерка. Ako са пресни,най-добре.
ОтговорИзтриванеаз и добавих и малко бяло вино и накрая копър
ОтговорИзтриванеСупер е рецептата! Изпробвах я и познайте? За първи път ям толкова вкусна каша от гъби. Жена ми също беше изненадващо очарована. Проста, лесна, ВКУСНА-А-А-А-А.... Благодаря за рецептата. Сега изпробвам и още две и ще коментирам. Не съм по готвенето, но вече съм фен на сайта. Оценяме работата, която правиш/твориш/споделяш с нас! Поздрави, Сой.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за положителните отзиви и новите предложения.
ОтговорИзтриванеНапоследък я приготвям без маргарин, а с олио/зехтин за готвене и без бульонче (компенсирам със сол и подправки).
Правете го с масло,а не с маргарин,това е класиката!
ИзтриванеРазбира се, но маслото не е постно :) Приготвям я и със зехтин и пак се получава много добре.
ОтговорИзтриванеРецептата за гъбената каша е много хубава.Направих я с гъби булки /Булници/ Сложих и като подправка: копър и черен пипер.
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта!!! Благодаря Ви! Аз сложих и една шепа нарязан лапад и стана удивително!!
ОтговорИзтриване