вторник, 9 март 2010 г.

Бърза яхния от зелен фасул

Бърза яхния от зелен фасул

яхния от зелен фасул 















Продукти:

3 буркана стерилизиран зелен фасул
2 големи глави лук
1 голям морков
50 мл. зехтин
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. доматено пюре
1 с.л. скълцан чесън
½ връзка ситно нарязан магданоз
сол на вкус

Приготвяне:

            Лукът и морковът се нарязва на ситно и се задушават в зехтина. Прибавя се червеният пипер и се залива с 1 ч.ч. (250 мл.) вода. Добавят се доматеното пюре и чесънът и се оставя да поври няколко минути. Зеленият фасул се отцежда от водата и се добавя към зеленчуците. Залива се с 1,5 л. гореща вода и се прибавя сол на вкус. Покрива се с капак и се оставя да ври на умерен огън около 15 минути. Прибавя магданозът и се отстранява от котлона.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи