събота, 6 март 2010 г.

Кроасани със сладко от диви ягоди

            Първият ми опит за кроасани от бутертесто не беше много успешен – кроасаните загубиха формата си, а сладкото изтече. След това вече успях да ги нагодя и всеки път да постигам отличен резултат, за това ще споделя всичко с подробности. 

Кроасани със сладко от диви ягоди

 Продукти:

1 лист бутертесто (400 гр.)
сладко от диви ягоди*





Приготвяне:

            Приготвя се купичка с вода и четка за мазане на тесто. Бутертестото се нарязва по изобразения начин.












Слага се съвсем малко сладко (ако се сложи повече ще изтече) в основата на триъгълниците и се загъва внимателно веднъж. Останала част внимателно се намазва с четката с вода, като се обръща особено внимание на върха. Водата не трябва да е много, не трябва да има мокри зони, а само тънко намазване. Загъва се до края като връхчето леко се притиска, за да залепне хубаво.

Подреждат се в тава с връхчето нагоре върху хартия за печене. Може съвсем леко да се извият краищата като буквата „С”. Пекат се предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.





* могат да се приготвят с постен шоколад или сладко по избор. Сладкото не трябва да е течно, трябва да е гъсто и с парченца плод.


5 коментара:

  1. Много апетитно завити и приятно запечени, а допълнени със сладкото ги прави неустоими.
    Поздрав и спокойна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми харесаха кроасаните.Лесна и бърза за приготвяне рецепта. Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са и много апетитни :)
    Благодаря за споделените тънкости!
    Поздрави,
    Дани

    ОтговорИзтриване
  4. Много се радвам, че ви допадат. Хубав и усмихнат ден, Цвети.

    ОтговорИзтриване
  5. sega 6te gi probvam mersi za snimkite kadeto si gi ka4ila

    ОтговорИзтриване

Последователи