Първият ми опит за кроасани от бутертесто не беше много успешен – кроасаните загубиха формата си, а сладкото изтече. След това вече успях да ги нагодя и всеки път да постигам отличен резултат, за това ще споделя всичко с подробности.
Кроасани със сладко от диви ягоди
1 лист бутертесто (400 гр.)
сладко от диви ягоди*
Приготвяне:
Приготвя се купичка с вода и четка за мазане на тесто. Бутертестото се нарязва по изобразения начин.
Слага се съвсем малко сладко (ако се сложи повече ще изтече) в основата на триъгълниците и се загъва внимателно веднъж. Останала част внимателно се намазва с четката с вода, като се обръща особено внимание на върха. Водата не трябва да е много, не трябва да има мокри зони, а само тънко намазване. Загъва се до края като връхчето леко се притиска, за да залепне хубаво.
Подреждат се в тава с връхчето нагоре върху хартия за печене. Може съвсем леко да се извият краищата като буквата „С”. Пекат се предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.
* могат да се приготвят с постен шоколад или сладко по избор. Сладкото не трябва да е течно, трябва да е гъсто и с парченца плод.
Много апетитно завити и приятно запечени, а допълнени със сладкото ги прави неустоими.
ОтговорИзтриванеПоздрав и спокойна вечер, Диана
Много ми харесаха кроасаните.Лесна и бърза за приготвяне рецепта. Приятна вечер!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са и много апетитни :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделените тънкости!
Поздрави,
Дани
Много се радвам, че ви допадат. Хубав и усмихнат ден, Цвети.
ОтговорИзтриванеsega 6te gi probvam mersi za snimkite kadeto si gi ka4ila
ОтговорИзтриване