вторник, 2 март 2010 г.

постни бонбони Рафаело

            Имах повод да почерпя, но не исках да е със стандартните постни сладки и соленки. Същевременно исках да е нещо бързо, което да мога да приготвя от предната вечер. Така ми дойде идеята за постен вариант на бонбоните Рафаело.  

постни бонбони Рафаело



















Продукти:

60 гр. нишесте ванилия
¾ ч.ч. захар
400 мл. кокосово мляко
120 гр. кокосови стърготини
100 гр. бадеми
4 бр. ванилена захар

Приготвяне:

            Кокосовото мляко и 200 мл. вода се загряват, и когато течността заври се прибавя захарта. Нишестето се разтваря в 100 мл. вода, хубаво се разбърква и на тънка струя се добавя към кокосовото мляко. Прибавя се ванилената захар и 60 – 70 гр. кокосови стърготини. Разбърква се 2 – 3 минути и се отстранява от котлона. Топлата смес се разпределя в подходящи формички. Използвах формичка за мини мъфини. Количеството крем е за 24 броя. Във всяка хапчица се слагат 2 бадема. Бадемите може да са сурови или печени, като по желание може да се накиснат в гореща вода и да се обелят. След като крема се охлади, формичката се прибира в хладилник и се оставя да престой няколко часа, а най – добре цяла нощ. Бонбоните се изваждат от формичките и с мокри ръце се дооформят като топчета, които се овалват в кокосови стърготини. Оставят се да се охладят за около час в хладилник и са готови за консумация.

Изпробвала съм различни видове нишесте ванилия, които се предлагат на българския пазар, но най - доволна съм от това на АЛТО. По принцип харесвам нишестетата и на Биосет, но ванилията не е сред сполучливите им. 

* 1 ч.ч. = 250 мл.

2 коментара:

  1. Цвети,
    поздравления за личния ти празник!
    Бонбоните са впечатляващи -
    като състав, аромат и визия.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, както винаги си много мила. Преди малко се сетих за теб, защото за пореден път приготвям една от твоите рецепти.

    ОтговорИзтриване

Последователи