със средиземноморски привкус
Продукти:
1 лист бутертесто (400гр.)
3 с.л. доматена паста
8-10 бр. големи черни маслини
1 малка глава червен лук
1 с.л. зехтин
щ. риган
щ. босилек
сол на вкус
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Маслините се нарязват на парченца. Бутертестото се намазва с доматената паста и се поръсва с подправките и сол на вкус. Лукът и маслините се разпределят равномерно върху целия лист. Тестото се навива на руло (винаги започвам да завивам от по – късата страна, за да стане по – голямо), като края се намазва с вода и леко се притиска, за да залепне. Нарязва се на филийки, които се подреждат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар