Доматена супа със селъри
Продукти:
1, 5 кг домати
3 – 4 стръка
селъри
1 голяма глава
лук
1 морков
50 мл. зехтин
½ ч.ч. фиде*
1 ч.л. червен
пипер
1 ч.л. захар
2 скилидки чесън
сол и черен
пипер на вкус
Приготвяне:
Доматите се
белят, почистват и нарязват на ситно, като се запазва и пуснатият от тях сок. Лукът,
морковите и селърито се режат на ситно и в същата последователност се задушават
в зехтина. Накрая се добавя червеният пипер, разбърква се за кратко и се
прибавят и доматите. Подправя се със сол на вкус, захарта и пресования чесън.
След като заври се прибавя 1 литър вода, покрива се с капак и се оставя на
умерен котлон за около 15 – 20 минути. Пасира се, добавя се фидето и отново се
връща на котлона под капак за кратко. След като фидето се свари, супата се
отстранява от котлона и се подправя с черен пипер. Може да се сервира с тофу сметана, брускети, крутони или пресен магданоз. На мен тази супа най – много ми
допада изстинала.
* Може да се
замени с орзо (критараки), дребна паста или ориз.
Много приятна комбинация! Благодаря за рецептата! Поздрави и прохладна вечер! :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допада комбинацията. Поздрави и от мен :)
ОтговорИзтриване