Доматена супа по средиземноморски
Продукти:
1 кг домати
1 глава червен
лук
1 морков
½ ч.ч. орзо*
50 мл. зехтин
1 ч.л. червен
пипер
1 ч.л. захар
½ ч.л. сух
босилек
2 - 3 скилидки
чесън
сол и черен
пипер на вкус
пресен босилек
Приготвяне:
Доматите се белят,
почистват и нарязват на ситно, като се запазва и пуснатият от тях сок. Лукът и
морковите се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Накрая се добавя
червеният пипер, разбърква се за кратко, и се прибавят и доматите. Подправя се
със сол на вкус, захарта и пресования чесън. След като заври се прибавя 750 мл.
вода, покрива се с капак и се оставя на умерен котлон за около 15 – 20 минути.
Пасира се, добавя се фидето и босилека, и отново се връща на котлона под капак
за кратко. След като фидето се свари се отстранява от котлона и се подправя с
черен пипер. Може да се сервира с брускети, крутони, тофу сметана, пресен
босилек, маслини. На мен тази супа най – много ми допада изстинала.
* Може да се замени
с дребна паста, фиде или ориз.
ММММ....Стана много вкусна. Сложих много тънко фиденце вместо орзо и малко масълце при сервирането. Получи се фантастично. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване