вторник, 19 юни 2012 г.

Доматена супа по средиземноморски


Доматена супа по средиземноморски













Продукти:

1 кг домати
1 глава червен лук
1 морков
½ ч.ч. орзо*
50 мл. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. захар
½ ч.л. сух босилек
2 - 3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
пресен босилек

Приготвяне:

Доматите се белят, почистват и нарязват на ситно, като се запазва и пуснатият от тях сок. Лукът и морковите се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Накрая се добавя червеният пипер, разбърква се за кратко, и се прибавят и доматите. Подправя се със сол на вкус, захарта и пресования чесън. След като заври се прибавя 750 мл. вода, покрива се с капак и се оставя на умерен котлон за около 15 – 20 минути. Пасира се, добавя се фидето и босилека, и отново се връща на котлона под капак за кратко. След като фидето се свари се отстранява от котлона и се подправя с черен пипер. Може да се сервира с брускети, крутони, тофу сметана, пресен босилек, маслини. На мен тази супа най – много ми допада изстинала.

* Може да се замени с дребна паста, фиде или ориз. 

1 коментар:

  1. ММММ....Стана много вкусна. Сложих много тънко фиденце вместо орзо и малко масълце при сервирането. Получи се фантастично. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване

Последователи