събота, 17 декември 2011 г.

Две постни идеи за филе от сьомга


Две постни идеи за филе от сьомга


Сьомга с босилеково песто

сьомга с босилеково песто













Продукти за 1 порция. :

1 филе от сьомга (150 – 200 гр.)
1 ч.л. зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

Сьомгата се посолява, намазва се хубаво с пестото и зехтина и се оставя да престои 20 – на минути. Поставя се в оребрена тавичка, която се покрива с фолио. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна около 20 минути. Сервира се с паста или подходяща салата.

сьомга с босилеково песто. подготовка.














Любимият ми начин за приготвяне на филе от сьомга е с лимон, копър (слагам малко стръкче, което отстранявам при сервирането), малко зехтин, сол и бял пипер,  загърнато в пакетче от фолио. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна около 20 минути.

сьомга в пакетче с копър и лимон













Освен по описаните начини, може да се приготви и като всяко филе се завие индивидуално в пакетчета от фолио и се изпече на оребрен тиган, на силен огън, по 5 – 6 минути от всяка страна. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи