петък, 25 март 2011 г.

Пица с аншоа

Пица с аншоа















Продукти:
(за 1 бр)


3 гл. червен лук
1 малко бурканче (70 гр.) аншоа
10 бр. големи черни маслини без костилки
2 с.л. каперси

50 мл. доматена паста
1 с.л. зехтин
2 щ босилек
сол на вкус

лимон – по желание


Приготвяне:

            Разточеното тесто за пица се поставя в предварително намазана със зехтин тава. Доматената паста се смесва със зехтина, босилека и сол на вкус и се намазва равномерно върху тестото. Лукът се нарязва на шайби и се разпределя върху пицата. Добавят се и отцедените каперси. Маслините се нарязват на кръгчета и се поставят върху лука. Рибата, ако е прекалено солена, се изплаква от солта и се подрежда върху пицата. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути. По желание се сервира с лимон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи