вторник, 22 юни 2010 г.

Китайски пролетни ролца

Китайски пролетни ролца















Продукти:

20 бр. оризови кори
1 тиквичка
2 картофа
2 моркова
2 стръка пресен лук
½ ч.л. джинджифил
½ ч.л. чесън на прах
2 с.л. соев сос
50 мл. зехтин
олио за пържене


Приготвяне:

            Тиквичката и картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно, а морковите се рендосват. В уок се загрява зехтина и последователно се задушават лукът, морковите и тиквичките. Картофите се добавят за 1 – 2 минути, прибавят се подправките и накрая соевият сос. Залива се с 2 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън, докато картофите не се сварят и водата не изври. Когато плънката е готова се отстранява от котлона и се оставя да изстине. Оризовата кора се хваща внимателно с две ръце и се поставя от всяка страна за кратко под течаща струя студена вода. Не трябва да се задържа дълго под водата, за да не се „разлигавят”. Трябва да са жилави и да могат да се прегъват, без да се чупят. Не трябва да имат сухи зони, особено краищата. Намокрената кора се поставя на дъска и се поставя част от плънката (около 1 – 2 с.л., според размера на корите). Завива се внимателно, като краищата трябва да са добре залепнали. Така се процедира и с останалите кори. Пържат се в добре загрято олио, готови са за няколко минути. Сервират се топли.

* 1 ч.ч. = 250 мл


5 коментара:

  1. Цвети,
    отново чудесни рецепти!
    Благодаря и имам награда за теб, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети,
    прекрасни пролетни рулца си ни приготвила!
    Никога не съм използвала оризови кори, но време е да опитам!
    Благодаря за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. Много се радвам, че рецептата ви допада.

    Диани, благодаря ти за наградата. Много си мила и ме изненада приятно.

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам пролетни рулца и съм ги правила, но с кори за баница. Харесва ми плънката, която предлагаш и определено с оризови кори ще звучи по-автентично. Ще се пробва при първа възможност. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се, че рецептата ви допада.

    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване

Последователи