вторник, 22 юни 2010 г.

Паста с риба тон


Паста с риба тон



Продукти:

250 гр. фарфале/едро критараки
1 консерва риба тон (парченца) в зехтин
1 гл. червен лук
5-6 черни големи маслини без костилки
5-6 зелени големи маслини без костилки
2 с.л. каперси
2 щ. риган
2 щ. босилек
сол на вкус



Приготвяне:

            Пастата се сварява в подсолена вода и се прецежда. Лукът се нарязва на по – едро и се покрива с топлата паста, за да омекне. Рибата тон се прибавя заедно със зехтина. Маслините се нарязват на колелца и се добавят към пастата. Прибавят се и подправките, каперсите и сол на вкус. Всичко се разбърква добре и се сервира. По желание може да се прибави и соева майонеза.  



1 коментар:

  1. Цвети,
    много ми хареса салатата!
    Приготвена е от продукти, които обичаме и комбинацията от тях е чудесна!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Последователи