Паста с риба тон
Продукти:
250 гр. фарфале/едро критараки
1 консерва риба тон (парченца) в зехтин
1 гл. червен лук
5-6 черни големи маслини без костилки
5-6 зелени големи маслини без костилки
2 с.л. каперси
2 щ. риган
2 щ. босилек
сол на вкус
Приготвяне:
Пастата се сварява в подсолена вода и се прецежда. Лукът се нарязва на по – едро и се покрива с топлата паста, за да омекне. Рибата тон се прибавя заедно със зехтина. Маслините се нарязват на колелца и се добавят към пастата. Прибавят се и подправките, каперсите и сол на вкус. Всичко се разбърква добре и се сервира. По желание може да се прибави и соева майонеза.
Цвети,
ОтговорИзтриванемного ми хареса салатата!
Приготвена е от продукти, които обичаме и комбинацията от тях е чудесна!
Хубав ден!