вторник, 22 юни 2010 г.

Супа от сьомга


Супа от сьомга


Продукти:

1 бр. (300 гр.) котлет сьомга
1 гл. лук
1 морков
3 – 4 картофа
200 мл. кокосова сметана
30 мл.зехтин
10 – на зърна черен пипер
1 зрънце бахар
пресен копър на вкус
морска сол
сокът от един лимон



Приготвяне:

            Сьомгата се сварява с бахара в подсолена вода (готова е за няколко минути). Отцежда се, кожата и костите се отстраняват. Лукът и морковът се нарязват и задушават в зехтина. Заливат се с литър и половина вода. Прибавят се сол на вкус, зърната черен пипер и картофите, нарязани на дребни кубчета. Покрива се с капак и се оставя да ври 20 минути. Добавя се кокосовата сметана, отново се покрива и се оставя да ври още 10 минути. Отстранява се от котлона, прибавя се сьомгата, ситно нарязан пресен копър и лимоновия сок. Покрива се и се остава да почине 5 – 10 минути.   


1 коментар:

  1. Много интересна и нова за мен супа!
    Кокосова сметана със сьомга ммм...звучи вкусно!
    Хубав и усмихнат ден, Цвети!

    ОтговорИзтриване

Последователи