вторник, 16 февруари 2010 г.

Клин чорба

            Това е една много стара рецепта. Приготвям клин чорба рядко, предимно когато искам да се пренеса в детството си. На вкус е малко специфична и е за любителите на киселичкото и позабравените времена.

Клин чорба



















Продукти:

1 стрък праз лук
5 средно големи картофа
½ ч.ч ориз
4 с.л. зехтин
1 ч.л. лют червен пипер (на люспи)
10 – 12 зрънца черен пипер
1,5 л. зелев сок
3 л. вода

Приготвяне:

            Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Залива се с 3 литра вода и се прибавят черният пипер и картофите, нарязани на дребни кубчета. След като омекнат се добавя почистеният и измит ориз. Когато е почти готов се прибавя зелевият сок и лютият пипер. Оставя се да поври около 15 минути.


2 коментара:

  1. Цвети,
    разгледах и рецептите ти!
    Всяка една е доказателство,
    че постната кухня може да бъде здравословна, питателна и красиво елегантно поднесена.
    Моите поздравления, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, мнението на един прекрасен кулинарен като теб значи много за мен. Леки пости!

    ОтговорИзтриване

Последователи