Това е една много стара рецепта. Приготвям клин чорба рядко, предимно когато искам да се пренеса в детството си. На вкус е малко специфична и е за любителите на киселичкото и позабравените времена.
Клин чорба
Продукти:
1 стрък праз лук
5 средно големи картофа
½ ч.ч ориз
4 с.л. зехтин
1 ч.л. лют червен пипер (на люспи)
10 – 12 зрънца черен пипер
1,5 л. зелев сок
3 л. вода
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Залива се с 3 литра вода и се прибавят черният пипер и картофите, нарязани на дребни кубчета. След като омекнат се добавя почистеният и измит ориз. Когато е почти готов се прибавя зелевият сок и лютият пипер. Оставя се да поври около 15 минути.
Цвети,
ОтговорИзтриванеразгледах и рецептите ти!
Всяка една е доказателство,
че постната кухня може да бъде здравословна, питателна и красиво елегантно поднесена.
Моите поздравления, Диана
Благодаря ти, мнението на един прекрасен кулинарен като теб значи много за мен. Леки пости!
ОтговорИзтриване