вторник, 16 февруари 2010 г.

Постна картофена елхичка




Едно предложение за коледните и новогодишните празници.

Постна картофена елхичка














Продукти:

картофи
маргарин (зехтин)
сол
чери домати
зелени маслини
черни маслини

Приготяне:

            Картофите се сваряват, и за едно с маргарина и солта, се приготвя картофено пюре. В чиния, с помощта на голям нож или шпатула, се оформя голям равнобедрен триъгълник. С ножа се правят срещуположни разрези и внимателно се преместват нагоре, така че да се образува елхичка. Украсява се с половинки чери доматчетата и обезкостените маслини, нарязани на кръгчета. Може да се използват копър или розмарин за бодлички.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи