неделя, 21 февруари 2010 г.

Пълнени чушки с ориз

Пълнени чушки с ориз











Продукти:

12 – 15 бр. чушки за пълнене (в зависимост от големината им)
2 ч.ч. ориз
75 мл. зехтин
1 ½ ч.ч. ситно нарязан лук
1 ч.ч. ситно нарязани моркови
1 ч.ч. ситно нарязани или рендосани домати
1 зеленчуков бульон
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. джоджен
1 ч.л. чубрица
½ ч.л. кимион
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

            Чушките се изтърбушват и измиват. Оризът се почиства, измива и се оставя да изсъхне. В 50 мл. зехтин се задушават последователно лукът и морковите. След като са готови се прибавят оризът и червеният пипер, разбърква се за 1 – 2 минути и се залива с 2 ч.ч. гореща вода и доматите. Котлонът се намалява и се прибавят подправките и солта. След като изври водата се отстранява от котлона. Чушките се пълнят с ориза, подреждат се в подходяща тавичка и се намазват с останалия зехтин. Заливат се до средата с гореща вода и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 минути.  

1 коментар:

  1. Чудесна рецепта! Ястието е вкусно, леко и не е трудно за приготвяне. Благодарности!

    ОтговорИзтриване

Последователи