неделя, 21 февруари 2010 г.

Пюре от червена леща

Пюре от червена леща


Продукти:

500 гр. червена леща
100 мл. зехтин
1 ч.л. риган
1 ч.л. чесън на прах
3 ч.л дижонска горчица (за предпочитане Bornier)
сокът от ½ лимон
сол на вкус

Приготвяне:

            Червената леща се измива със студена вода и се сварява. Отцежда от водата и се поставя в подходящ дълбок съд. Прибавят се зехтинът, подправките, горчицата, сокът от лимон, солта и всичко хубаво се пасира. Може да се сервира самостоятелно или върху филийка хляб или сухар. Друг начин за сервиране е да се шприцова върху колелца домат и да се полее с малко зехтин.      

2 коментара:

  1. Цвети,
    отново интересно предложение с леща.
    Благодаря и успешен ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Просто съм голям любител на лещата и изпробвам различни комбинации с нея. Хубава вечер, Цвети.

    ОтговорИзтриване

Последователи