сряда, 17 февруари 2010 г.

Банички с праз лук

Банички с праз лук


Продукти:

1 пакет точени кори
600 гр. почистен и нарязан праз лук
100 мл. зехтин
100 гр. маргарин*
сол на вкус


Приготвяне:

            Праз лукът се задушава в зехтина. Прибавя се малко вода и се оставя на котлона, при непрекъснато бъркане, докато не изври течността. След това се отстранява от котлона се овкусява със сол на вкус. Когато плънката изстине се нанася върху кора и се завива на руло. Така се процедира и с останала плънка и кори. Получените „охлювчета” се подреждат във формички за мъфини, предварително намазани с маргарин. Разтапя се маргарина и с него се заливат равномерно баничките. Внимавайте да няма сухи участъци. Поръсват се със сусам. Пекът се в предварително загрята фурна  на 180 градуса около 30 мин.

* Баничките могат да се приготвят и без маргарин с газирана вода. Ето тук може да погледнете рецептата за постна баница с праз лук и газирана вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи