вторник, 23 февруари 2010 г.

Канелени ролца

Канелени ролца


Продукти:

1 лист бутер тесто (400 г)
4 с.л. кафява захар (на кристали)
½ ч.л. канела











Приготвяне:

            Бутертестото се поръсва равномерно със захарта и след това, с помощта на лъжица, внимателно се притиска към тестото, за да не изпадне при рязането. Поръсва се с канела. Аз слагам половин чаена лъжичка, но количеството може да се промени според вкусовите предпочитания. Тестото се навива на руло (винаги започвам да завивам от по – късата страна, за да стане по – голямо), като края се намазва с вода и леко се притиска, за да залепне. Нарязва се на филийки с дебелина около един пръст и се подреждат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се около 15 – 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.     

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи