вторник, 23 февруари 2010 г.

Баница с картофи

            Преди време на един пост съпругът ми беше в Скопие и всяка сутрин е закусвал баничка со компир. Много му харесала и когато се прибра ме помоли и аз да му направя. Обясни ми какво е имало в нея и аз я приготвих. Оказа се, че нещо толкова просто може да бъде и много вкусно.


Баница с картофи


Продукти:

1 пакет (500 гр.) фини точени кори
4 големи картофа (500 гр.)
100 мл. маргарин
50 мл. зехтин
1 ч.л. чубрица
сол на вкус









Приготвяне:

            Картофите се обелват и сваряват. Докато са още топли се заливат със зехтина и се намачкват с вилица. Прибавя се чубрицата и сол на вкус. Върху две кори едновременно се разпределя част от поизстиналата плънката, завиват се на охлюв и се подреждат в тавичка, намазана с маргарин. По същия начин се процедира с останалите кори и плънка, до получаването на вита баница. Маргаринът се разтопява и се разпределя върху баницата. По желание може да се поръси с чубрица. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване (около 35 минути).

3 коментара:

  1. Цвети,
    харесва ми -
    не съм опитвала такава баница.
    Твоята изглежда чудесно,
    поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. благодаря за страхотната идея но аз мисля да опитам с токани домашни кори

    ОтговорИзтриване
  3. Ще ми е интересно след това да споделите резултата, защото аз не съм пробвала :)

    ОтговорИзтриване

Последователи