Преди време на един пост съпругът ми беше в Скопие и всяка сутрин е закусвал баничка со компир. Много му харесала и когато се прибра ме помоли и аз да му направя. Обясни ми какво е имало в нея и аз я приготвих. Оказа се, че нещо толкова просто може да бъде и много вкусно.
Баница с картофи
Продукти:
1 пакет (500 гр.) фини точени кори
4 големи картофа (500 гр.)
100 мл. маргарин
50 мл. зехтин
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват. Докато са още топли се заливат със зехтина и се намачкват с вилица. Прибавя се чубрицата и сол на вкус. Върху две кори едновременно се разпределя част от поизстиналата плънката, завиват се на охлюв и се подреждат в тавичка, намазана с маргарин. По същия начин се процедира с останалите кори и плънка, до получаването на вита баница. Маргаринът се разтопява и се разпределя върху баницата. По желание може да се поръси с чубрица. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване (около 35 минути).
Цвети,
ОтговорИзтриванехаресва ми -
не съм опитвала такава баница.
Твоята изглежда чудесно,
поздрав, Диана
благодаря за страхотната идея но аз мисля да опитам с токани домашни кори
ОтговорИзтриванеЩе ми е интересно след това да споделите резултата, защото аз не съм пробвала :)
ОтговорИзтриване