Плодови тарталети с крем
за тарталетите:
400 гр. брашно
200 гр. маргарин
50 гр. пудра захар
за крема:
½ ч.ч. захар
1 десертно нишесте ягода (60 гр.)*
250 гр. ягоди
Приготвяне:
Омесва се маслено тесто от брашното, маргарина, захарта и ванилията. Оставя се да престои 30 минути в хладилник. Формичите за тарталети се намазват с маргарин и набрашняват. Във всяка формичка се поставя топче от тестото, което се притиска с пръсти и се избутва нагоре с палец. Излишното тесто, извън ръба на формичката, се отстранява. Дъното на тарталетите се надупчва с вилица. Пекат се около 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. След като изстинат се отстраняват от формичките. Нишестето се разтваря в 100 мл. студена вода и се добавя при непрекъснато разбъркване към 600 мл. вряща вода, предварително подсладена с ½ ч.ч. захар. След като се сгъсти се отстранява от котлона и още топлият крем се разпределя в тарталетките. Върху всяка тарталета се поставя ягода (ягодата може и да е нарязана на парченца). Може да намажете ягодите с постен желатин, за да се запазят свежи за по – дълго. Когато изстине кремът са готови са за консумация.
По същия начин може да приготвят тарталети с различен крем и подходящи плодове.
Цвети,
ОтговорИзтриванепрекрасни са -
с много цвят, вкус и аромат!
Аз правя лятото с кайсии.
Чудесна рецепта, поздрав Диана
Разкошни са, Бразилка!
ОтговорИзтриванеВиждам, че си направила едно много уютно местенце за постещите- браво!
Аз не съм от тях, но надниквам често..
поздрави
Пепеляшка