вторник, 23 февруари 2010 г.

Плодови тарталети с крем

Плодови тарталети с крем

 Продукти:

за тарталетите:

400 гр. брашно
200 гр. маргарин
50 гр. пудра захар

за крема:

½ ч.ч. захар
1 десертно нишесте ягода (60 гр.)*

250 гр. ягоди



Приготвяне:

            Омесва се маслено тесто от брашното, маргарина, захарта и ванилията. Оставя се да престои 30 минути в хладилник. Формичите за тарталети се намазват с маргарин и набрашняват. Във всяка формичка се поставя топче от тестото, което се притиска с пръсти и се избутва нагоре с палец. Излишното тесто, извън ръба на формичката, се отстранява. Дъното на тарталетите се надупчва с вилица. Пекат се около 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. След като изстинат се отстраняват от формичките. Нишестето се разтваря в 100 мл. студена вода и се добавя при непрекъснато разбъркване към 600 мл. вряща вода, предварително подсладена с ½ ч.ч. захар. След като се сгъсти се отстранява от котлона и още топлият крем се разпределя в тарталетките. Върху всяка тарталета се поставя ягода (ягодата може и да е нарязана на парченца). Може да намажете ягодите с постен желатин, за да се запазят свежи за по – дълго. Когато изстине кремът са готови са за консумация.

По същия начин може да приготвят тарталети с различен крем и подходящи плодове.

* много ми харесват тези  
http://www.bioset-bg.com/pudings_bg.php

2 коментара:

  1. Цвети,
    прекрасни са -
    с много цвят, вкус и аромат!
    Аз правя лятото с кайсии.
    Чудесна рецепта, поздрав Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са, Бразилка!
    Виждам, че си направила едно много уютно местенце за постещите- браво!
    Аз не съм от тях, но надниквам често..
    поздрави
    Пепеляшка

    ОтговорИзтриване

Последователи