петък, 19 февруари 2010 г.

Крем супа с праз лук

Крем супа с праз лук

Продукти

1 кг картофи
250 – 300 гр. праз лук
1 голям морков
зехтин (маргарин)
сол, бял пипер на вкус
1 лимон










Приготвяне:

            Картофите и моркова се обелват, нарязват на едри парчета и се поставят в тенджера. Обелва се лукът, нарязва на едри колелца и се прибавя в тенджерата. Зеленчуците се заливат с 2 литра вода  и се оставят да врят 30 минути. Зехтинът и солта може да се добавят преди зеленчуците да заврят или непосредствено преди пасирането им. Вторият начин е по – здравословен, но е въпрос на предпочитания. След като се сварят зеленчуците се оттеглят от котлона и се пасират. Прибавя се бял пипер. Крем супата се сервира с прясно изстискан лимонов сок и крутони.    

2 коментара:

  1. Тази крем супа стана страшна. Честно казано не бях пробвал до сега с праз, но е много вкусно

    ОтговорИзтриване

Последователи